X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 7 octombrie 2021 (LIVE TEXT)

7 oct. 2021,, 12:26   Politică
2977 0

12:33 // Ședința plenară a fost declarată închisă.

12:31 // A fost declarat vacant un mandat de deputat pe lista PAS, după ce parlamentarul Igor Talmazan și-a dat demisia, fiind numit în funcția de director al Serviciului Vamal.

12:26 // Vitalie Lemne a fost numit de Parlament drept membru și vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, pentru un mandat de cinci ani.

11:55 // Deputații au adoptat în lectura a doua modificărea Codului de executare al R.Moldova, inițiativă ce aparține președintelui Maia Sandu.

Proiectul prevede că debitorul nu va putea fi evacuat din casă în perioada rece a anului, dacă acesta nu dispune de o altă locuință corespunzătoare, unde s-ar putea muta. Documentul mai prevede că debitorul nu va putea fi evacuat din casa sa în timpul declarării stării de urgență, de asediu sau de război, precum și în cazul declarării stării de urgență în sănătate publică. Totodată, va fi exstinsă lista bunurilor și veniturilor datornicului, care nu pot fi urmărite.


11:40 // A fost adoptat în lectura a doua proiectul de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Legea prevede că angajaților transferați într-o funcție similară sau într-o funcție mai avansată, urmare a reorganizării administrației publice centrale de specialitate și transferării unor domenii de activitate de la o unitate bugetară către alta, li se va garanta diferența de salariu, în cazul în care salariile acestora vor fi inferioare celor calculate anterior transferării.

11:22 // Deputații examinează modificările la Legea privire la Autoritatea Națională de Integritate. Documentul a fost votat în lectura a doua cu 57 de voturi.

Proiectul de lege mai propune fortificarea rolului inspectorului de integritate în procesul de efectuare a controlului averii și intereselor personale, prin acordarea unor pîrghii suplimentare precum și asigurarea unei cooperări eficiente cu organele de ocrotire a normelor de drept în procesul efectuării controlului averii și intereselor personale.

11:15 // Igor Grosu a anunțat ultimele date cu privire la rata de vaccinare anti-Covid în rîndul deputaților. Astfel în rîndurile PAS au rămas doi deputați nevaccinați, în Blocul comuniștilor și socialiștilor – opt persoane nevaccinare, iar în cadrul Partidului Șor – doi deputați nevaccinați.

11:10 // Spicherul Igor Grosu a felicitat-o pe luptătoarea Irina Rîngaci cu obținerea titlului de campioană mondială.

11:06 // La ședința plenară și-au înregistrat prezența 62 de deputați. Deputații Blocului comuniștilor și socialiștilor boicotează ședința.

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 7 octombrie 2021

  1. Proiectul de lege pentru modificarea articolului 27 din Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar nr.270/2018
  2. Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Legea nr.132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate – art.7, 8, 11, ș.a.; Legea nr.133/2016 privind declararea averii și a intereselor personale – art.2, 4, 10, ș.a.; ș.a.)
  3. Proiectul de lege pentru modificarea Codului de executare al Republicii Moldova nr.443/2004 (art.89, 90, 94, ș.a.)
  4. Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de modificare nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor în Republica Moldova
  5. Proiectul de hotărîre privind desemnarea unui membru și vicepreședinte al Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (Vitalie LEMNE)
  6. Proiectul de hotărîre privind demisia unui deputat în Parlament (Igor TALMAZAN)
  7. ÎNTREBĂRI ÎNTREBĂRI

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?