X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 26 iulie 2021

26 iul. 2021,, 10:00   Politică
5122 0

10:48 // Liderul PAS, Igor Grosu, a propus ca deputații să ia o pauză pînă joi și să reia atunci lucrările de constituire a organelor de conducere a Parlamentului.

Grosu: În ziele următoare vom decide asupra componenței nominale a comisilor parlamentare, a Biroului permanent.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea a criticat decizia celor de la PAS.

„S-a vorbit atît de mult că Parlamentul trebuie să lucreze. Ne-ați convocat aici că se ne aduceți încă o dată la cunoștință platforma voastră electorală?! Am venit să muncim, să aprobăm organele de conducere și să trecem la examinarea subiectelor. Rușine!”

10:17 // Maia Sandu susține un discurs la tribuna centrală a Parlamentului.


"Astăzi, la mai bine de șapte luni de cînd am devenit președinte, vin în fața Parlamentului prima dată. Mă bucur că o pot face într-un Parlament nou și legitim care ia locul unui Legislativ ce a scos la iveală tot ce e mai corupt.

R.Moldova împlinește în curînd 30 de ani, după atîtea eșecuri, măcar acum să construim un stat pentru oameni, nu pentru găști care s-au folosit de încrederea cetățenilor ca să adune averi nemeritate. Este timpul unei adevărate revoluții, în felul în care este guvernată țara".

Sandu: Declar toleranță zero față de corupție. Pentru cei corupți am un singur mesaj: nu încercați să opuneți rezistență.

10:15 // Eduard Smirnov: Din acest moment Parlamentul de legislatura a XI-a se consideră legal constituit.

10:10 // Domnica Manole, președintele Curții Constituționale, prezintă în fața deputaților raportul pentru confirmarea rezultatelor alegerilor anticipate din 11 iulie și validarea mandatelor deputaților aleși.

10:03 // Deputatul socialist Eduard Smirnov, decanul de vîrstă al Forului Legislativ, va conduce lucrările de constituire a noului Parlament.

Deputații au salutat prezența la ședința de constituire a Parlamentului a președintelui Maia Sandu.

10:00 // La această oră are loc ședința de constituire a noului Parlament. La ședința ar urma să fie aleasă conducerea Legislativului și create comisiile parlamentare permanente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?