X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 19 martie 2021

19 mar. 2021,, 13:49   Politică
3950 0

15:40 // Ședința a fost închisă din lipsă de cvorum.

14:02 // Deputații examinează raportul Curții de Conturi prezentat de Marian Lupu.

12:13 // Se cere ridicarea imunității deputaților fracțiunii Partidului „ȘOR” Denis Ulanov și Petru Jardan. Potrivit președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu această cerere la parlament s-a adresat Porcurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo.

Se cere ridicarea imunității și ulterior reținerea acestor doi deputați. Conform regulamentului Parlamentului cererea procurorului general va fi remisă spre examinare la comisia juridică numiri si imunități.

„Nu am ce ascunde. Procurorul general a așteptat 8 luni de la adresarea mea la Procuratură, ca să vină acum în parlament. Nu mă țin de imunitate, voi vota pentru ridicare și îndemn și colegii să voteze pentru ridicarea imunității. Cer doar să fie respectată procedura. Le cer colegilor să-mi dea timp să mă pregătesc, nu voi fugi nicăieri”, a declarat Ulanov.


11:55 // Deputații au votat un proiect de lege care instituie posibilitatea de a livra medicamente și produse parafarmaceutice la domiciliu, de către întreprinderile farmaceutice. Proiectul urmează a fi aprobat și în lectura a doua.

10:40 // Socialiștii propun crearea unei Comisii speciale parlamentare pentru elaborarea unor proiecte privind modificarea legislației la combaterea îmbogățirii nejustificate. Comisia ar urma să fie constituită din 9 persoane și ar urma să activeze timp de 120 de zile. (PSRM - 3 persoane, PDM - o persoană, Pro Moldova - o persoană, Platforma da -o persoană, PAS - o persoane, Pentru Moldova - o persoană, Neafiliați - o persoană)

10:21 // Proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, amînat.

10:15 // Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative privind administrația publică locală, a fost exclus de pe ordinea de zi.

10:10 // Ședința Parlamentul a început. În sală sînt prezenți 85 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?