X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ședința Comisiei Unificate de Control, blocată de partea transnistreană

28 ian. 2021,, 17:18   Politică
2370 1

La reuniunea săptămînală a Comisiei Unificate de Control din 28 ianuarie, delegația Republicii Moldova a chemat din nou părțile să examineze problemele care periclitează situația în Zona de Securitate.

S-a reiterat inadmisibilitatea acțiunilor provocatoare ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului exteriorizate prin răpirea cetățenilor, prin instalarea abuzivă a posturilor „grănicerești” sau prin demonstrarea armamentului în cadrul unor manifestații publice.

Pentru a eficientiza funcționarea Comandamentului Militar Întrunit și a elimina divergențele în activitatea observatorilor militari, s-a propus repetat să fie inițiată elaborarea unui regulament care să înglobeze într-un singur act toate instrucțiunile și indicațiile deja existente.

"Cu regret, exponenții Tiraspolului nu și-au schimbat poziția distructivă abordată de mai mult timp. Aceștia au respins nu doar argumentele delegației Chișinăului, ci chiar și o inițiativă de compromis înaintată în cadrul reuniunii de reprezentanții Federației Ruse, care ar putea contribui la deblocarea proceselor de documentare a posturilor în Zona de Securitate", se arată în declarația autorităților moldovenești.

Prin neacceptarea ordinii de zi, partea transnistreană a blocat din nou deschiderea ședinței.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?