X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Viceprim-ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Ministrul de Externe a Slovaciei

15 sep. 2021,, 14:27   Politică
2154 0

Viceprim-ministrul, ministru al afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere la ministerul de externe cu Ivan Korčok, ministru al afacerilor externe și europene al Republicii Slovace, transmite Noi.md.

Oficialii au discutat cu privire la noile direcții de cooperare cu Uniunea Europeană: mediul ambiant, transformarea digitală, reziliența și securitatea.

„Am fost bucuros să constat că Republica Moldova poate conta pe asistența și sprijinul Slovaciei.” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Șefii celor două diplomații au apreciat relația bilaterală excelentă și au convenit intensificarea cooperării comercial-economice, de o manieră activă și cu rezultate concrete pentru cetățeni.

Ministrul moldovean de externe a exprimat gratitudine pentru donația a 10 mii teste de diagnosticare prin metoda PCR, care au ajuns la Chișinău chiar astăzi, cu ocazia vizitei ministrului slovac.


De asemenea, miniștrii de externe Nicu Popescu și Ivan Korčok au efectuat un schimb amplu de opinii privind securitatea regională și reglementarea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?