Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Se închid și ultimele secții de votare din diasporă: Ultimele detalii

16 noi. 2020,, 09:23   Politică
2971 2

La moment secțiile de votare deschise în Seattle și Sacramento își încheie programul. Potrivit ultimelor date prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), în șapte secții de votare din diasporă numărul buletinelor de vot s-au epuizat mult prea repede.

„Am avut situații complicate și la scrutinele precedente, cînd cetățenii au votat pe foi de hîrtie în loc de buletine. Acest număr de 5 mii care ni se părea că nu va fi epuizat, s-a epuizat. Avem 7 secții de votare care cu mult timp înainte, numărul buletinelor de vot s-au epuizat. Trebuie să analizăm activitea acestor 7 birouri electorale, să le solicităm informații, să putem organiza alegeri fără a avea probleme”, a declarat vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban.

Totodată, spune Șarban, s-a înregistrat un număr impunător de sesizări despre încălcări sau incidente privind desfășurarea alegerilor, acestea fiind examinate.

De precizat că, după procesarea a 99,95% din numprul total de procese verbale, Maia Sandu a obținut 57,71%, pe cînd Igor Dodon - 43,29%.

Cîștigător este ales candidatul care a ales cel mai mare rezultat în cel de-al doilea tur.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?