X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Zaharova: "Moscova salută declarațiile lui Sandu"

19 noi. 2020,, 17:10   Politică
6410 11

Rusia este deschisă spre dezvoltarea cooperării cu Moldova și salută declarațiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, care a cîștigat alegerile, privind intenția de a menține relații constructive între țări.

Anunțul a fost făcut joi de reprezentantul oficial al MAE rus, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă, scrie tass.ru.

"Salutăm intențiile declarate ale președintelui ales [al Moldovei, Maiei Sandu] de a contribui la menținerea relațiilor constructive dintre Moldova și Rusia. La rîndul nostru, sîntem deschiși spre dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase moldo-ruse în diferite domenii în interesul popoarelor țărilor noastre, precum și spre interacțiune strînsă în vederea realizării unei reglementări transnistrene durabile și viabile", a menționat ea.

Potrivit lui Zaharova, Moscova speră că pe perioada președinției lui Sandu vor fi realizate promisiunile sale electorale "privind respectarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor țării, indiferent de limba vorbită". Zaharova a indicat că alegerile prezidențiale din Moldova, conform estimărilor observatorilor internaționali, au avut loc în conformitate cu standardele democratice general acceptate.

Reprezentantul oficial al MAE al FR a reamintit, de asemenea, că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în alegeri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?