Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pentru Moldova va semna pentru candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier

11 feb. 2021,, 13:34   Politică
3250 5

Platforma Pentru Moldova a hotărît că va semna pentru candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru, anunțată astăzi de către socialiști.

„Considerăm că spectacolul de azi, regizat de președintele Maia Sandu și partidul său, este o profanare a normelor constituționale și o bătaie de Joc față de cetățeni, care așteaptă rezultate în urma acțiunilor autorităților. Pentru noi este evident că alegerile parlamentare anticipate, în această situație, sînt inevitabile”, se arată într-o declarație a Platformei parlamentare.

„În același timp, înțelegem că, pînă la organizarea acestor alegeri, țara trebuie să fie guvernată. În caz contrar, ne așteaptă un haos total și adîncire totală a crizei în care ne aflăm astăzi. Pentru asta, avem nevoie nu de un guvern fictiv, ci de unul real și plenipotențiar. Acest guvern trebuie să fie unul din afara partidelor, apolitic, profesionist și tehnocrat. Acesta trebuie să fie format de un manager puternic, de clasă superioară.

Decizia noastră de a susține guvernul Durleșteanu va fi luată, bineînțeles, după ce va anunța componența cabinetului său și programul de guvernare. Dar, avînd în vedere biografia sa profesională impecabilă, capacitățile sale, sîntem astăzi gata să semnăm în favoarea desemnării ei în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova”, se arată într-un comuicat al Pentru Moldova.

PSRM a hotărît că nu îi va acorda un vot de încredere echipei Nataliei Gavrilița. În cadrul unei conferințe de presă, liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat că Mariana Durleșteanu este candidatul propus de socialiști.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?