Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În spatele acțiunii de protest stau oamenii lui Plahotniuc și ai slujitorilor săi

2 mar. 2020,, 20:06   Politică
12458 16

Printre participanții la acțiunea de protest din Centrul Chișinăului se regăsesc oameni care au legătură cu Vladimir Plahotniuc, precum și cu oamenii lui Plahotniuc din noua grupare de deputați în frunte cu Andrian Candu.

În special, Vasile Sinigur, care a spart în timpul protestelor de astăzi ușa clădirii Guvernului este activistul Asociației unioniste "UNIREA-ODIP", care a fost finanțată generos de Plahotniuc și a fost folosită de acesta pentru diverse provocări antirusești și antimoldovenești. Același lucru se poate spune și despre membrii unor organizații de veterani care participă la protest. E de menționat faptul că protestatarii din centrul Chișinăului au fost observați consumînd băuturi alcoolice în fața Guvernului.

Potrivit experților, aceiași veterani ai războiului de pe Nistru și conducătorii lor în luna iunie a anului trecut au participat la tentativa de lovitură de stat de partea lui Plahotniuc și au apărat guvernul democraților. Aceiași "protestatari profesioniști" agresivi erau în corturi și păzeau regimul lui Plahotniuc.
De atunci, aceste organizații nu s-au prea manifestat. Dar, se pare că a venit timpul lor...

Din surse veridice se cunosc planurile lui Plahotniuc și ale slujitorilor săi de a scoate primăvara în străzi provocatorii sub lozincile demiterii Guvernului Ion Chicu sau a unor membri ai cabinetului său. Baza demisiei poate fi orice - posibilitățile demagogiei nu au limite. Conform informațiilor deținute de www.noi.md, la elaborarea și realizarea acestor planuri participă activ oamenii lui Șor și Renato Usatîi, care în ultimul timp s-a activizat în spațiul mass-media moldovenesc.

Din aceasta putem trage concluzia că acțiunea de protest antiguvernamentală este organizată cu ajutorul lui Vladimir Plahotniuc, prin eforturile slujitorilor săi, iar scopul acesteia este de a destabiliza situația din țară.


Amintim că cîteva sute de veterani ai luptei de pe Nistru, în frunte cu "unioniștii", protestează în fața Guvernului. Cei adunați manifestă agresiune prin spargerea sticlei pe ușile clădirii administrative. Din cauza protestului, circulația prin Piața Marii Adunări Naționale a fost blocată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?