Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Justiția din Moldova este trecută sub conducere externă. Declarație

20 sep. 2021,, 15:00   Politică
4002 7

Nu numai sectorul bancar din Moldova, dar și sistemul justiției este transferat sub gestionare externă.

Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova pe canalului NTV-Moldova.

"Dacă veți întra în esența acestui proces, vă veți îndepărta un pic de problemele personale, atunci veți înțelege că testarea externă a procurorilor și judecătorilor creează un mecanism puternic ca în sistem să intre persoanele alese, loiale anumitor forțe și cele care sînt capabile să treacă și să primească sprijin de la acest așa-numit "filtru extern". Respectiv, se introduce un mecanism concret de control politic și extern asupra justiției, asupra procuraturii", a spus Vlad Batrîncea.

Potrivit lui, pentru a nu merge prea departe, este destul să ne uităm la experiența țărilor vecine România și Ucraina, unde aceste instrumente au fost deja introduse și funcționează.

"Astăzi, împotriva politicienilor incomozi, chiar dacă sînt politicieni cu un rating bun, începe hărțuirea atît din partea organelor justiție, cât și a "umbrelei" media. Și aceste mecanisme de hărțuire nu oferă de fapt ocazia de a deschide și de a dezvolta proiectul național, proiectul patriotic care vizează autoguvernarea internă, gestionarea independentă a proceselor interne din țările lor. Desigur, ei doresc controlul politic asupra sistemului justiției, ei văd posibilitatea unor răzbunări politice împotriva oponenților. Pentru că atunci cînd nu există pîine, oamenii trebuie hrăniți cu ceva impresionant. Și cine este de vină? A! - iată vinovatul! Pe el! Procese demonstrative, răzbunări demonstrative și oamenii sînt conduși iarăși pe un drum greșit și oamenilor li se arată: iată cine este este de vină! Dar, priviți, ce bravo este Maia Sandu. Ea nu a reușit să influențeze prețurile, dar s-a ocupat de vinovați!", a spus Vlad Batrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?