Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Iurie Reniță ar fi cheltuit sistematic sume enorme din contul statului (DOC.)

30 apr. 2020,, 14:03   Politică
4342 6

Nu mai este un secret că actualul deputat Iurie Reniță, este o persoană controversată, iar unii colegi din Blocul ACUM zic că Reniță și pînă în prezent îl slujește pe Plahotniuc și intenționat a fost infiltrat în rîndurile celor din Platforma DA.

Este afirmația deputatului PSRM Grigore Novac, potrivit căruia Iurie Reniță ar fi fost promovat de Vlad Plahotniuc în calitate de Ambasador în Regatul Belgiei.

Novac spune că a intrat în posesia mai multor informații, din care rezultă că Iurie Reniță a cheltuit sistematic sume enorme din contul statului, pe chestiuni ce nu țin de atribuția obligațiilor sale.

„Potrivit sursei, în perioada 28.07.2017 – 05.08.2017, domnul Mihai Gribincea, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România a efectuat o vizită privată domnului Iurie Reniță, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei. Pe durata vizitei în Belgia, domnul Iurie Reniță a pus la dispoziția domnului Mihai Gribincea mașina de serviciu de model Honda Acord cu nr. de înmatriculare CD V 348, precum și reședința acestuia care au fost folosite în scopuri personale. Automobilul, care logic aparține statului, era utilizat ca un taxi obișnuit, combustibilul era evident din contul statului. Reședința ambasadei servea în calitate de hotel, iar astfel de servicii gratuite din contul statului au fost zeci de ori” scrie Grigore Novac.

Deputatul socialist spune că această informație primită a fost verificată dar și confirmată de răspunsul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.


„Au fost confirmate cele invocate și am fost informați despre inițierea unei anchete de serviciu pe faptul utilizării resurselor publice în scopul desfășurării unor activități care nu sunt aferente funcției publice deținute. Clar lucru că Iurie Reniță nu a fost pedepsit în nici un fel, deoarece din nou a fost protejat de tutoreele său Plahotniuc” a adăugat Novac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?