X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Comisia juridică s-a întrunit astăzi în ședință. Cererile privind ridicarea imunității a doi deputați pe agendă (DOC)

20 mar. 2021,, 13:28   Politică
2805 0

Comisia juridică, numiri și imunități s-a întrunit astăzi în ședință. Pe agenda membrilor comisiei au fost incluse cererile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarii imunității parlamentare a doi deputați din Partidul Șor – Petru Jardan și Denis Ulanov.

Ședința a început la ora 12:00, iar președintele comisiei, Vasile Bolea, urmează să facă declarații de presă, după ora 16:00.

Ieri, 19 martie, procurorul general a venit la Parlament și a cerut să fie ridicată imunitate celor doi parlamentari. Ulterior, președinta președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, a anunțat solicitarea lui Stoianoglo în plen, scrie tv8.md.

Potrivit procuraturii, Ulanov este acuzat de implicare în frauda bancară, acesta fiind învinuit de „escrocherie” și „spălare de bani”, iar Jardan – de „abuz de serviciu” în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor companiei de stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, atunci cînd a fost concesionată.

Deputatul Petru Jardan a declarat „nu se ține de imunitatea parlamentară”, precizînd că mai mulți colegi din Parlament vor vota pentru cererea procurorului general.


După anunțul din plenul Legislativului, Denis Ulanov a menționat că va demonstra că este nevinovat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?