X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Iaralov ar fi beneficiat de tranzacțiile efectuate de ”Drensler LLP”

22 sep. 2020,, 09:00   Politică
4239 0

Serghei Iaralov, omul de încredere al fostului șef al PD, Vladimir Plahotniuc, apare într-un raport confidențial al unei bănci cu sediul în New York drept beneficiar al unor tranzacții cu firme-paravan, implicate în ”furtul miliardului”.

Documentul face parte dintr-o investigație specială, lansată de Deutsche Bank Trust Company Americas , pentru a urmări banii din frauda bancară de la Chișinău. Numele lui Iaralov este legat de operațiunile bancare ale unei companii opace, care figurează și în raportul Kroll, conectată la impresarul interpretei Jasmin, cu numele real Sara Șor, soția lui Ilan Șor, transmite jurnaltv.md.

Într-o investigație realizată de Rise Moldova se arată că în anul 2016, Deutsche Bank Trust Company Americas a verificat în registrul tranzacțiilor peste 30 de firme care figurau în scandalul bancar de la Chișinău, inclusiv din ”grupul Șor”.

Astfel, pe 13 iulie 2016, banca cu sediul în New York a transmis Rețelei de Combatere a Infracționalității Financiare din cadrul Departamentului Trezoreriei Statelor Unite ale Americii un raport confidențial, în care menționa că a identificat 3 mii 156 de tranzacții. Acestea au fost făcute de 18 dintre companiile suspecte, prin intermediul conturilor sale deținute la bănci din diferite țări.

Ancheta cuprinde perioada ianuarie 2012 – iunie 2016, iar suma totală a tranzacțiilor este de aproape 340 de milioane de dolari. Conexiunea cu Serghei Iralov o face ”Drensler LLP”, o firmă britanică creată în 2006 de două societăți dubioase din paradisul fiscal BVI.


Investigația Deutsche Bank menționează în documentul expediat la Departamentului Trezoreriei Statelor Unite că firma ”Drensler LLP” este legată de 1115 tranzacții în sumă de 37,5 milioane de dolari, iar beneficiarii implicați în aceste transferuri sînt mai multe companii și două persoane fizice. Una dintre ele este Serghei Iaralov. În document, numele Iaralov este trecut la capitolul ”beneficiari”.

Afaceristul nu a fost de găsit pentru a oferi o reacție. ”Drensler LLP” apare și în raportul companiei Kroll. Rusoaica Liliya Pleskachevskaya, impresarul interpretei Jasmin, soția lui Ilan Șor, a luat cu împrumut peste 700 de mii de euro de la această companie, pentru a cumpăra acțiuni la Unibank, una din cele trei bănci implicate în ”furtul miliardului”.

În același timp, ”Drensler” a încasat cîteva milioane de dolari de la Rowallan Overseas, o societate offshore, controlată de Vladimir Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?