Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Alegeri Bălți: Grigorișin a pierdut sprijinul "Partidului Nostru"

12 oct. 2021,, 12:15   Politică
4806 0

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, afirmă că a rupt relația cu viceprimarul de la Bălți, Nicolai Grigorișin, care recent a anunțat că va candida la alegerile locale. În opinia sa, ultimul are șanse să ocupe fotoliul de primar, doar dacă nu va fi înaintat un candidat din partea Partidului Nostru. Declarațiile au fost făcute aseară la Ora Expertizei de la Jurnal TV, scrie unimedia.info.

„Cînd mi-am dat demisia, am zis că nici eu și nici Grigorișin de la partid nu vom candida. Grigorișin și lui și echipei în mulțumesc, dar au apărut niște momente care nu-mi mai permit ca el să fie membrul echipei și acei consilieri care îl susțin pe el ei au dreptul să rămînă independenți ori să meargă la alt partid.

Noi am rupt relațiile, am avut o discuție tensionată mai puțin tensionată, am spus că eu tot timpul dacă am suspiciuni care la un moment dat devin lucruri probate.. I-am spus că poate să facă ce vrea, dar să fie clar că el nu are sprijinul partidului nostru. Este o decizie a lui, el visează de cînd el să fie primar ca să nu lase orașul nu știu cui, știu pentru ce candidează, el nu poate să aibă nici suportul echipei și nici al meu personal. Nu știu ce face el”, a declarat Usatîi.

Acesta a mai declarat că Grigorișin are cele mai multe șanse să cîștige alegerile de la Bălți, însă doar dacă nu va fi înaintat un candidat de la Partidul Nostru.

„Necătînd că el nu are susținerea partidului și a mea dacă nu vor fi alți candidați, el oricum cîștigă, deoarece noi am făcut prea multe. Trebuie să mă gîndesc la candidați. I-am zic și lui - Colea, trebuie să fii gata, pentru că dacă va fi candidat din partea partidului o să iai atît cît și cei de la oameni buni și răi ș.a”, a adăugat acesta.


Viceprimarul de la Bălți, Nicolai Grigorișin, a anunțat că va participa la alegerile pentru funcția de primar general al mun. Bălți, în calitate de candidat independent.

Pe 21 noiembrie vor avea loc alegeri la Bălți. Renato Usatîi și-a anunțat demisia, după rezultatele scrutinul parlamentar din 11 iulie. Într-un live pe Facebook, Usatîi a declarat că votul cetățenilor a demonstrat că orașul Bălți „nu vrea un gospodar, ci un politician”, motiv pentru care pleacă în concediu, iar la revenire va demisiona din funcție ca să ofere bălțenilor „posibilitatea să-și aleagă un alt conducător”.

Intenția de a participa la alegerile locale din Bălți a mai fost anunțată anterior și de cunoscutul om de afaceri și politician din Bălți, Nicolae Chirilciuc.

Nicolae Chirilciuc a menționat că a luat această decizie după numeroase întîlniri cu locuitorii orașului, conaționalii, după ce a studiat situația din oraș, și cu sprijinul bălțenilor intenționează să ridice orașul său natal din ruine, să-l reînvie, să construiască un nou oraș al viitorului, un oraș frumos, modern de vis.»

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?