X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

CSJ a respins recursul lui Cavcaliuc împotriva CEC

9 iun. 2021,, 14:00   Politică
3774 0

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul liderului Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Politicianul a contestat decizia Curții de Apel Chișinău care a respins anularea hotărîrii CEC-ului prin care Procuraturii Sîngerei i-a fost permis finalizarea acțiunilor de urmărire penală în dosarul „verde de briliant”, tranmsite Noi.md cu referire la Tv8.md.

„Prin acest răspuns nu a fost soluționat demersul Procuraturii raionului Sîngerei, ci s-au relevat circumstanțele faptice existente la acel moment, în special că „pînă la adoptarea hotărîrii privind înregistrarea listei candidaților, Partidul „Acasă Construim Europa” nu are calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare”, se arată în decizia CSJ.

Efectuînd controlul judiciar al încheierii din 1 iunie 2021 a Curții de Apel Chișinău, instanța de recurs constată că prima instanță corect a interpretat normele de drept material și procedural pertinente speței, pronunțînd o soluție justă și motivată.

Pe 1 iunie curent Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă cererea înaintată de Gheorghe Cavcaliuc către CEC prin care de asemenea s-a cerut anularea hotărîrii CEC din 20 mai, în urma căreia s-a permis finalizarea acțiunilor de urmărire penală în dosarul „verde de briliant”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?