Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

CSM se întrunește în prima ședință, după numirea a trei noi membri

1 apr. 2023,, 14:00   Politică
2792 0

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să se întrunească marți în prima ședință după numirea de către Parlament a trei membri noi din rîndul non-judecătorilor.

Ordinea de zi a ședinței este semnată de Nina Cernat, unica membră rămasă din componența precedentă, după ce colegii ei au depus cereri de demisie. Pe ordinea de zi sînt incluse 9 chestiuni, iar în calitate de raportori sînt și cei trei membri noi, numiți joi de Parlament: Tatiana Ciaglic, Alexandru Postica și Ion Guzun, transmite ipn.md.

Urmează a fi examinată sesizarea Curții Constituționale referitoare la controlul constituționalității prevederilor art. 15 și art. 9 din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii. De asemenea, se va discutat Planul de acțiuni al CSM pentru anul 2023, dar și demersurile unor judecători etc.

Potrivit legii, Consiliul Superior al Magistraturii este format din șase magistrați aleși prin vot secret de către Adunarea Generală a Judecătorilor și de către șase non-judecători desemnați de către Parlament. Adunarea Generală a Judecătorilor nu a ales deocamdată membrii CSM din rîndul judecătorilor. Întrunirea convocată pe 17 martie a fost întreruptă pînă pe 28 aprilie.

0
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?