Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Moțiunea împotriva ministrului de Externe nu a trecut

20 feb. 2020,, 11:32   Politică
2666 2

Moțiunea depusă de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr împotriva activității ministrului de Externe Aureliu Ciocoi nu a fost admisă în procedura legislativă. Proiectul a fost respins la ședința de ieri a Biroului Permanent al Parlamentului.

Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, a cerut ca proiectul să fie inclus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi pentru că Biroul Permanent nu a prezentat argumentele, din ce cauză a respins proiectul, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

„Biroul Permanent ieri nu a admis în procedura legislativă moțiunea simplă. Eu nu voi supune votului această chestiune pe ordinea de zi. Direcția juridică a trimis explicații tuturor deputaților că nu se conține dispozitivul, ce vrem noi de la ministrul de Externe”, a declarat președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Amintim că ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a declarat că armata rusă ar fi intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sînge”. Ulterior, veteranii războiului au cerut demisia ministrului , pentru declarațiile „iresponsabile și ticăloase” pe care le-a făcut.

Aureliu Ciocoi a declarat ulterior că a fost înțeles greșit și declarațiile sale au fost interpretate eronat de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?