X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moțiunea împotriva lui Litvinenco, respinsă de aleșii poporului

21 oct. 2021,, 13:54   Politică
4010 0

Moțiunea simplă împotriva activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, depusă de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a căzut.

Dezbaterea acesteia a avut loc la ședința plenară de joi, 21 octombrie curent.

„Ministrul și-a făcut alibi, dar a participat și a orchestrat circul sau teatrul absurdului”, a fost una din declarațiile deputatului Vasile Bolea, făcînd referire la reținerea grăbită a lui Alexandr Stoianoglo, după suspendarea acestuia din funcția de procuror general.

Prima deputată la tribuna din plen a ieșit Ivanna Koksal care declarat că „guvernarea a ignorat legea”, cînd a fost reținut Alexandr Stoianoglo. Ideea a fost continuată de deputatul Vasile Bolea.

„V-ați început discursul despre ditamai ce minune că moțiunea se dezbate la o săptămînă de la depunere, vreau să vă amintesc despre încercările noastre. Noi ne-am antrenat în scrierea a zeci de moțiuni, cînd la putere era Vlad Plahotniuc. Nu veți găsi o virgulă greșită. Ați vorbit cu patos despre ceea ce se întîmplă în Procuratură, justiție, dar ceea ce ați făcut ultimele două luni reprezintă un proces continuu de acaparare a justiției. Vreau să amintesc că în 2014, cei din PAS erau membri ai unui partid verde sub auspiciu căruia s-au împărțit instituții. Întrebați-l pe domnul Carp cum Ghimpu a ieșit cu acea listă secretă. Ministrul și-a făcut un alibi, dar a participat și orchestrat tot circul”, a declarat socialistul.


Vasile Grădinaru a promis că cetățenii vor avea acces la instituții independente, pentru asta au fost propuse modificări la Legea Procuraturii, CSM și CSJ, ca „să avem un sistem corect”.

„Dacă nu au majoritate parlamentară, atunci care este scopul real al acestei moțiuni? Că nu vor îmbunătățirea reformei justiției și le convine actuala este clar. Scopul real a fost spectacolul politic ieftin, de a mai reapărea pe la televiziuni și de a mai intoxica opinia publică”.

„Ceea ce am promis aceea vom face”, a fost una din declarațiile lui Sergiu Litvinenco în discursul de încheiere, înainte de supunerea la vot a moțiunii simple împotriva sa.

În final, moțiunea simplă împotiriva politicilor Ministerului Justiției nu a fost susținută de aleșii poporului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?