X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin: „Vreau să înțeleg împotriva cui ne înarmam?!”

14 iun. 2022,, 09:00   Politică
6541 0

Fostul președinte al Moldovei, liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin nu înțelege de ce și împotriva cui țara noastră ar trebui să se rearmeze și se opune acestei idei.

El și-a făcut declarația în timpul unei emisiuni la postul TVC-21, transmite Noi.md.

„Împotriva cui să ne rearmăm? Împotriva vecinilor noștri români? Ucraina este și ea vecina noastră. Dacă luăm compoziția etnică a populației țării noastre, ucrainenii sunt pe locul doi după moldoveni. 18% dintre cetățenii moldoveni sunt ucraineni după naționalitate. 78% sunt moldoveni, iar 18 % - ucraineni. Deci, ar trebui sa ne înarmăm împotriva cui? Cine este potențialul nostru adversar? Împotriva cui să ne înarmăm? Împotriva prostiei, împotriva sărăciei? Da, trebuie să luptăm împotriva lor, dar nu cu arme, dar cu metodele economice de conducere adecvată”, a spus Vladimir Voronin.

De asemenea, el crede că Moldovei i-ar putea fi impuse arme de car ea nu are nevoie, dar care vor costa o grămadă de bani.

"Pentru că toate aceste jucării militare costă bani nebuni. Ne vor impune noi împrumuturi pentru arme. Dar toate astea sunt o prostie. Nu avem nevoie de o astfel de întărire a armatei. Trebuie să punem întrebarea dacă avem nevoie în genere de armată, cît ne costa și la ce este bună aceasta?De cine să ne apărăm dacă pe de o parte românii ne sunt prieteni, frați, unii chiar așa spun. Și pe de altă parte ucrainenii cu toate problemele lor? Trebuie să încheiem un acord cu diferite țări care să fie garanții suveranității și independenței noastre și ne vor apăra, dacă este cazul, de toată lumea, de toți”, a spus ex-președintele Republicii Moldova.

17
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?