X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin: Spuneți-i Maiei Sandu să mă înainteze pe mine prim-ministru

13 ian. 2021,, 07:15   Politică
2305 0

Fostul șef de stat, Vladimir Voronin se vrea prim-ministru. Liderul comunist a declarat, la Puterea a Patra de la N4, că va analiza o eventuală astfel de propunere, dar și-ar dori să „îi pună pe toți la muncă”.

Potrivit lui Vladimir Voronin, Maia Sandu are de semnat două decrete, pentru a scoate țara din criza politică, scrie unimedia.info.

„Un decret de numire a noului Guvern și un decret de numire a datei alegerilor parlamentare anticipate. Să închidă ușile Parlamentului și să nu aibă nimeni acces acolo. Situația e extraordinară și trebuie soluții extraordinare”, a declarat Voronin.

Liderul comunist, care face în acest an 80 de ani, este gata chiar să preia funcția de prim-ministru.

„Spuneți-i Maiei Sandu să mă înainteze pe mine prim-ministru să vedeți ce fac eu dintr-înșii din toți, că eu nu mai pot răbda. Ori să fac altceva, ori să-i pun în „stroi” să lucreze”, a mai spus fostul șef de stat.


Președinta Maia Sandu nu a venit deocamdată cu o soluție pentru criza politică în care a intrat țara. Oficiala a înaintat o adresare către Curtea Constituțională, prin care se solicită examinarea posibilității de a oferi atribuții mai mari unui Guvern demisionar.

Anterior, partidul pe care Maia Sandu l-a condus a mai adresat o sesizare la CC prin care a cerut să examineze posibilitatea de autodizolvare a Parlamentului, pentru a provoca alegerile anticipate.

O decizie a Curții Constituționale stabilește că șeful statului este obligat, în 45 de zile, să propună un candidat la funcția de prim-ministru.

Premierul Ion Chicu a demisionat pe 23 decembrie și, alături de încă 3 miniștri cheie, a renunțat și la interimatul funcției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?