X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vladimir Voronin a dezvăluit un secret, ținut în taină din 2002

12 oct. 2018,, 15:23   Politică
8062 8

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a criticat astăzi intenția majorității parlamentare de a include vectorul european în Constituția țării.

În cadrul luărilor de cuvînt Voronin a spus că Constituția este un lucru sfînt, iar modificările, care se fac în legea supremă trebuie să fie în beneficiul cetățenilor și nu trebuie să ridice semne de întrebare, anunță Noi.md

Mai mult, liderul PCRM a dezvăluit un secret, pe care potrivit lui, nu l-a mai spus nimănui.

Afîndu-se în anul 2002 la guvernare, Voronin a spus că atunci a început parteneriatul cu UE. Iar secretul, potrivit lui ar fi că analizînd legislația acestei structuri a ajuns la concluzia că UE activează conform acelorași legi în baza cărora a activat și Uniunea Sovietică. Din acest considerent, atunci cînd a luat decizia de a implementa în Moldova mai multe acțiuni propuse de UE nu a fost o piedică morală, în țară fiind realizate mai multe planuri de acțiuni în acest sens.

Însă implementarea de către actuala guvernare a Acordului de Asociere RM- UE a fost o greșeală, consideră Vladimir Voronin, fiind de părere că nimeni din demnitarii de stat, aflați astăzi la putere nu l-a citit integral și nu cunoaște că el nu aduce nici un beneficiu țării.


“UE şi-a bătut joc de noi. A trimis un singur exemplar și acela în engleză. Voi guvernanții l-ați tradus în patru luni și nu l-ați transmis nimănui. Eu însă pot să vă spun că Acordul are 890 de pagini, iar peste 40 de amendamentele din Acord sînt în defavoarea Republicii Moldova”, a spus Voronin.

Liderul PCRM consideră că includerea acestui proiect pe ordinea de zi, în ajunul alegerilor parlamentare, ridică multe semne de întrebare și suspiciuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?