Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Voronin a propus Parlamentului să facă remanieri de cadre în Guvern. Ce i-a răspuns Grosu

12 mai. 2022,, 13:28   Politică
3966 0

Vladimir Voronin, deputatul și liderul BCS, în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, a venit cu propunerea către partidul de guvernămînt – PAS să facă schimbări în cadrul Cabinetului de miniștri.

Potrivit lui, în momentul în care a fost compus executivul, în el a fost inclus „Сбор блатных и шайка нищих” (n.r. Adunarea de șmecheri și bandă de cerșetori).

„De vină totdeauna este Guvernul. Dumneavoastră nu vă gîndiți că e timpul și vremea ca să schimbați acest Guvern, pentru că voi atunci în repezeală i-ați adu pe toți „Сбор блатных и шайка нищих” (n.r. Adunarea de șmecheri și bandă de cerșetori) în Executiv. Acum vedeți cine și cum trage, cine și cum face și cum nu face. Noi trebuie să stăm aici de fiecare dată la ședința Parlamentului să-l scărpinăm ba pe unul, ba pe altul nu știu unde. Fiți mai patrioți, mai consolidați. Noi o să vă susținem. Demult am vrut să vă susținem. Oferiține această posibilitate”, s-a arătat deranjat Voronin.

În replică, președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a spus lui Voronin că nu este politicianul care ar trebui să vină cu sfaturi către cei de la guvernare.

„Domnule președinte, Dumnezeu e martor, cineva o caută cum s-ar spune. Așa pleiadă mare și lungă de hoți, bandiți și traseiști politici ați lăsat țării, care v-au vîndut și pe dumneavoastră și pe cei care pe dumneavoastră v-au vîndut și eu cred că dumneavoastră nu sînteți cel care ne puteți da nouă sfaturi în primul rînd. Cînd noi o să considerăm momentul de a schimba sau nu dumneavoastră o să aflați din presă”, i-a replicat Grosu lui Voronin.


De asemenea, președintele Parlamentului l-a asigurat pe Vladimir Voronin că „se vor ruga pentru sănătatea lui” ca să ajungă la acea perioadă cînd vor fi operate modificări în componența Guvernului.

„Noi o să ne rugăm de sănătatea dumneavoastră ca să fiți sănătos ca să ajungeți și la momentele acestea”, a conchis Grosu.

Precizăm că, actualul Guvern, în frunte cu prim-ministra Natalia Gavrilița a fost învestit în funcție în vara anului 2021, după ce PAS a cîștigat alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a aceluiași an.



3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?