X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Voronin: "Soldații din Bălți fug acasă, luați măsuri!"

1 iul. 2022,, 12:04   Politică
4826 0

Soldații din Bălți fug acasă și se bat între ei. Nimeni nu are grijă să-i învețe să iubească slujba militară.

O declarație în acest sens a fost făcută de ex-președintele țării, Vladidimir Voronin, transmite Știri.md.

Politicianul a dat citire unei scrisori parvenite la adresa sa.

"La Bălți este rău de tot. Luați vă rog măsuri. Se eliberează foarte mulți militari din motiv că comandantul de brigadă, colonelul Ion Ojog, este un comandat slab care nu apără subalternii săi. Au început să se elibereze din funcție ofițeri foarte capabili și deștepți precum Vadim Condrea, Valeriu Costiuc, Dumitru Negruță etc. Toți ofițerii pleacă din armată din cauza lui Ion Ojog.

Soldații din Bălți fug acasă și se bat între ei. Nimeni nu are grijă să-i învețe să iubească slujba militară. Soldații umblă murdari și cu bocanii rupți. Cînd pleacă în oraș, de la soldați miroase foarte urît. În gardă nu se schimbă lenjeria. Este vară și este cald afară, iar comandanții ne țin special afară. Nu este apă de băut, iar uneori mori de sete.


Duminica, cînd vin părinții la soldați, atunci segenții ne iau mîncarea și ne pun să le cumpărăm țigări. Dacă te duci în concediu, trebuie să vii de acasă cu mătură sau o cutie de vopsea.

Aceasta este atitudinea guvernării noastre față de soldați. În așa mod vor să întărească armata. sînt ferm convins că așa situație este nu numai în Bălți, dar în toate unitățile militare din țară", a declarat Voronin.

Declarația integrală a lui Vladimir Voronin o puteți vedea aici.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?