X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Se implică Dodon în activitatea Guvernului? Răspunsul lui Chicu

22 iul. 2020,, 15:55   Politică
3365 2

„Nu este implicarea șefului statului în treburile Guvernului, noi vorbim de o conlucare necesară între instituțiile statului”. Astfel a răspuns premierul Chicu la întrebarea dacă șeful statului se implică în activitatea Executivului într-un interviu pentru Agora.

„Nu este implicarea șefului statului în treburile Guvernului, noi vorbim de o conlucare necesară între instituțiile statului. Or ce am avut pînă la 2019, am văzut că nu era conlucrare și nu sînt chiar sigură că acesta este cel de mai succes model, cînd cineva trage în stînga, iar altul în dreapta, iar carul după cum se cunoaște rămîne în loc. Noi de aceea în fiecare dimineață la ora 8 discutăm planuri, ce am făcut, ce avem de făcut. Guvernul trebuie să se asigure că are susținerea în Parlament ș.a. Cred că acest model este mai bun decît atunci, cînd instituțiile statului sînt în contradicție”, a declarat Chicu

Prim-ministrul a mai spus că această conlucrare nu afectează activitatea Guvernului nici într-un mod, „nu dă nimeni indicații, pentru că fiecare are domeniul său de competență”.

Totuși, premierul admite că unele proiecte dacă vor fi implementate cu succes cineva le va putea atribui acest succes și Președintelui. „Succesele ar putea să-i aduc plus, insuccesele minus”, susține Chicu.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în luna noiembrie 2020. Pînă la această oră și-au anunțat intenția de a participa: Maia Sandu – Partidul Acțiune și Solidaritate, Andrei Năstase – Platforma DA, Octavian Țîcu – Partidul Unității Naționale și Dorin Chirtoacă – Mișcarea Politică Unirea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?