Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Vlah se poate alătura partidului lui Chicu?

25 sep. 2022,, 10:15   Politică
3913 0

Irina Vlah nu exclude ca după încheierea mandatului de bașcan al Găgăuziei va activa în continuare în politică. Totodată, ea nu a confirmat și nici nu a infirmat informațiile că ar putea adera la partidul fostului premier Ion Chicu.

În cadrul programului Rezoomat de pe RliveTV din 23 septembrie, Vlah a spus că acum se gîndește la sfîrșitul mandatului și vrea să ducă la bun sfîrșit toate proiectele pe care le-a început.

„Cînd vom termina toate proiectele, ne vom gîndi ce vom face în continuare. Am experiență, am o concepție despre cum ar trebui să se dezvolte țara noastră”, a spus Vlah.

Solicitată de moderator să comenteze declarația fostului premier Ion Sturza precum Vlah ar intenționa să se alăture partidului fostului premier Ion Chicu, bașcanul Găgăuziei a răspuns: „Am relații bune cu toți premierii cu care am a lucrat. […] Nu știu cine este Sturza și de ce a decis că poate vorbi despre mine și despre viitorul meu. Acum nu pot spune [dacă mă văd în partidul Chicu] pentru că mi-am concentrat eforturile asupra problemelor și proiectelor din regiune.”

Vlah a fost întrebată și dacă intenționează să candideze la alegerile prezidențiale. Ea a subliniat că răspunsul ei nu s-a schimbat: „Sînt cetățean al Republicii Moldova și am dreptul să fac acest lucru”.


Reamintim că mandatul actualului bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, expiră în iulie 2023. Vlah nu va mai putea candida, întrucît prin lege bașcanul nu poate fi ales pentru mai mult de două mandate.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?