X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vladimir Golovatiuc a ajuns la Moscova

21 dec. 2020,, 19:58   Politică
7689 2

Noul ambasador al Moldovei în Federaţia Rusă, Vladimir Golovatiuc, a ajuns la Moscova şi îşi asumă atribuţiile.

Despre acest lucru au declarat pentru Infotag surse de la ambasada Moldovei în Federaţia Rusă.

Potrivit surselor, Golovatiuc a zburat în weekend cu o cursă charter. Înlocuirea ambasadorului a fost făcută în condiţii de grabă extremă: în patru zile a fost primit de la Rusia un agreman pentru un nou ambasador, iar în alte trei zile ambasadorul a fost aprobat de comisia parlamentară şi guvern, fiind semnat un decret prezidenţial cu privire la numirea unui nou ambasador.

Potrivit diplomaţilor, această grabă se datorează faptului că mandatul actualului preşedinte Igor Dodon expiră pe 23 decembrie.

În afară de aceasta, fostului ambasador Andrei Neguţa nu i s-a acordat timp pentru a-şi îndeplini mandatul în mod corespunzător, care de regulă, durează aproximativ o lună.


Diplomaţii cred că Golovatiuc a venit la Moscova pentru a pregăti vizita lui Igor Dodon, Zinaida Grechany şi a deputaţilor socialişti, care vor veni la Moscova în seara zilei de 24 decembrie. Delegaţia îi va include, de asemenea, pe primarul Chişinăului, Ion Ceban, şi guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah.

Andrei Neguţa a fost rechemat din funcţie acum o săptămînă. Motivul oficial este scandalul cu microbuzul ambasadei Moldovei în Federaţia Rusă, care la începutul lunii decembrie a fost reţinut de vameşii moldoveni la vama moldo-ucraineană cu o încărcătură de steroizi anabolizanţi, transportată din Moldova în Rusia.

Motivul neoficial al schimbării ambasadorului este că Neguaţa a organizat prost alegerile prezidenţiale din Moldova la secţiile de votare din Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?