X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi rămîne în arest preventiv

31 mar. 2023,, 15:31   Politică
2506 0

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, cercetat în dosarul „frauda bancară” pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, rămîne în arest preventiv încă 20 de zile.

Procuratura Anticorupție (PA) informează că vineri, 31 martie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit măsura preventivă – arestarea preventivă în privința lui Andronachi, pînă pe 21 aprilie 2023.

„Procurorul urmează să conteste hotărîrea cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, din motiv că demersul acestuia a fost admis parțial, fiind solicitată prelungirea arestului preventiv cu 30 zile. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată”, arată un comunicat al PA.

Pe 14 februarie 2023, Curtea de Apel Chișinău a respins recursul apărătorilor lui Vladimir Andronachi prin care au contestat încheierea de prelungirea a arestului preventiv aplicat asupra fostului deputat democrat.

PA a anunțat anterior că la data 25 ianuarie 2023 a încheiat urmărirea penală în privința lui Vladimir Andronachi și a unui complice, în cauza penală disjunsă din dosarul denumit generic „frauda bancară”.


„În rezultatul faptelor imputate învinuiților, statul R. Moldova a fost prejudiciat cu suma de peste 26 de milioane de lei, valoarea fiind acoperită prin sechestrele aplicate”, menționa PA.

Vladimir Andronachi, care a fost expulzat în noiembrie 2022 de autoritățile din Ucraina, figurează în dosarele penale „frauda bancară” și „metalferos”, care se află în gestiunea PA și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?