Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Viorel Gîrbu: „Pe noi nici Vestul, nici Estul nu o să ne lase în pace”

13 ian. 2023,, 17:45   Politică
2593 3

Atunci cînd vorbim despre asistența financiară și programele de sprijin acordate R. Moldova din afară, trebuie să înțelegem întîi de toate, că fiecare stat este concentrat pe propriile sale performanțe economice.

Prin urmare, nimeni nu este interesat să investească în dezvoltarea unui stat străin. De această părere este economistul Viorel Gîrbu.

„Este această teorie a depedenței economice a unor state față de alte state. În mod cert pe noi nimeni nu o să ne lase în pace, dar care va fi incidența acestor politici care vin din exterior, urmează să discutăm.

Și pînă acum nu am fost lăsați în pace, dar vedem în ce stare, în ce hal am ajuns, cum arată societatea noastră. Lucrul acesta este o consecință a unor politici pe care noi le promovăm pe interior, sau este o consecință a unor intervenții venite din exterior? E o întrebare la care trebuie să răspundem și care trebuie analizată la modul serios.

Deci, pe noi Vestul nu o să ne lase în pace, și nu doar Vestul, ci și Estul. Statele mai mari acționează asupra statelor mai mici. Economiile mai mari influențează economiile mai mici”, a explicat Gîrbu în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.


Analistul mai afirmă că nu trebuie să ne așteptăm că cineva din Occident ne va rezolva problemele. Fiecare stat este pe cont propriu, spune Gîrbu.

„De fapt, dacă e să nu fim superficiali și falși, trebuie să recunoaștem: nimeni nu e interesat să te întrețină pe tine, nimeni nu e interesat să investească în dezvoltarea unui stat străin.

Fiecare stat este concentrat pe propriile sale performanțe economice. Într-o democrația sînt alegători și sînt politicieni. Alegătorii judecă politicienii în funcție de performanțele economiei lor naționale. Nu mă aștept ca alegătorul din Germania să penalizeze politicienii de acolo de faptul că Moldova nu este dezvoltată. Deci nu este treaba lor.

Alte state sînt axate pe propriile lor realizări. Din acest motiv, noi nu trebuie să ne așteptăm că cineva din Occident o să vină și o să rezolve probleme noastre, fiecare își rezolvă propriile probleme, atinge anumite obiective care le are în plan economic, social și din contul nostru”, a concluzionat Viorel Gîrbu.

29
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?