Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un vicepreședinte de raion nu va mai avea dreptul să dețină funcții publice. Ce a făcut?

6 feb. 2020,, 18:45   Politică
3823 0

Un vicepreședinte de raion din R. Moldova a încălcat legislația timp de patru ani cînd, în timp ce își exercita funcția publică, nu renunțase la activitatea de întreprinzător individual în cadrul unei gospodării țărănești.

Funcționarul ridica bani lunar pentru ambele funcții, iar Autoritatea Națională de Integritate a stabilit încălcarea regimului juridic al incompatibilităților în acest caz, transmite NOI.md cu referire la ziarulnational.md.

Ex-vicepreședintele de raion nu a soluționat în termen legal starea de incompatibilitate, aflîndu-se în ilegalitate timp de patru ani, în perioada iulie 2015 – iunie 2019.

Fostul funcționar urmează a fi decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

De asemenea, persoana supusă controlului va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, ținut de Autoritatea Națională de Integritate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?