Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Este important ca CC să nu intervină în procesul de exprimare a voinței poporului. Declarație

9 iul. 2021,, 13:00   Politică
3443 1

"Această campanie electorală se caracterizează printr-un ritm destul de calm și absența oricăror scandaluri semnificative. Pe de o parte, oamenii au obosit de alegeri nesfîrșite și pot fi înțeleși. Pe de altă parte, chiar înainte de începerea campaniei, era clar că lupta în aceste alegeri va fi dată între cele două cele mai principale și mai mari forțe politice – PAS pro-prezidențial și blocul celor doi președinți, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor".

Despre acest lucru a declarat deputatul Parlamentului RM din partea PSRM, Gaik Vartanean într-un comentariu pentru eNews, transmite Noi.md

Potrivit lui, PAS s-a axat pe mesajul său privind lupta împotriva corupției și reforma în justiție atît de mult încît, după cum glumesc unei experți și politicieni în această campanie, dacă e să eliminăm cuvintele "corupție" și "reforma justiției" din lexicul PAS, dintr-o dată se dovedește că acest partid nu are nici o soluție serioasă și sistemică, precum și o echipă care să poată pune în aplicare aceste soluții.

În ceea ce privesc mesajele Blocului PCRM-PSRM, după cum a menționat Gaik Vartanean, este evident că această echipă are o enormă experiență managerială, care a arătat eficacitatea în perioada 2001-2009 și parțial anul trecut, în timpul celei mai dificile perioade de pandemie și criză economică cu care republica Moldova se confrunta împreună cu restul lumii, la care s-a mai adăugat și seceta, atît de dăunătoare pentru zona sensibila a economiei Moldovei, agricultura.

"Prioritățile Blocului sînt oamenii și nevoile lor, politica socială, precum și consolidarea statalității, suveranității și politicii externe, care este deschisă tuturor actorilor geopolitici majori care pot ajuta Moldova să se dezvolte. Cu un astfel de "bagaj", principalii jucători se apropie de alegeri", a spus el.


Deputatul consideră că rezultatele alegerilor depind de modul în care fiecare dintre partide va putea să-și mobilizeze susținătorii și, probabil, să-i convingă pe unii alegători indeciși.

"În ceea ce privește Curtea Constituțională, avreau să sper că Curtea nu va interveni în procesul de exprimare a voinței poporului, oricare ar fi acesta. Cel mai important lucru este ca la urne să vină cît mai mulți cetățeni. În această zi, 11 iulie, adevărata putere aparține fiecărui cetățean al Republicii Moldova, la propriu și la figurat", spus Gaik Vartanean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?