X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

În cazul învestirii Guvernului Grosu am putea avea alegeri repetate în două circumscripții

24 mar. 2021,, 10:39   Politică
2460 1

Acordarea votului de încredere Guvernului Grosu de către Parlament ar putea declanșa după sine alegeri parlamentare noi în două circumscripții electorale, unde la 24 februarie 2019, doi deputați PAS au fost aleși de către cetățeni, iar acum se regăsesc în echipa guvernamentală a candidatului desemnat la funcția de prim-ministru, Igor Grosu.

Mai exact este vorba de Circumscripția uninominală Chișinău numărul 32, unde a cîștigat alegerile deputatul PAS, Mihai Popșoi, care este nominalizat în Guvernul Grosu la funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite realitatea.md.

Alegeri parlamentare ar urma să se desfășoare și pe Circumscripția uninominală Chișinău numărul 27, unde a fost ales deputatul PAS, Vladimir Bolea, iar acum se regăsește în funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Regionale.

Amintim că, alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 s-au desfășurat în baza sistemului electoral mixt, conform modificărilor făcute la Codul electoral, în 2017 de către PDM, PSRM și PPEM. Ulterior, după venirea la putere a Blocului Electoral ACUM și PSRM, acest sistem electoral a fost anulat și s-a revenit la sistemul de vot proporțional.

Însă, deputații care au fost aleși în baza circumscripțiilor electorale uninominale, în cazul în care își depun mandatul sau încetează acesta din alte motive plauzibile, desfășurarea alegerilor parlamentare repetate se desfășoară în baza vechiului sistem, aprobat în 2017, a reiterat Curtea Constituțională în 2019, într-o decizie a sa.


Amintim că, ieri Igor Grosu și-a prezentat echipa guvernamentală, unde se regăsesc și trei deputați PAS, doi dintre care au ajuns în Legislativ pe circumscripțiile electorale uninominale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?