Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Jurnaliștii din "lista lui Moțpan", audiați la Procuratură

21 dec. 2019,, 11:45   Politică
3438 1

Mai mulți jurnaliști au fost audiați la Procuratura Anticorupție în procesul penal „lista lui Moțpan”.

Asta după ce fostul șef al comisiei parlamentare securitate națională, Chiril Moțpan, declara acum o lună că mai mulți jurnaliști din Moldova au fost filați și interceptați în perioada anilor 2015-2019 de guvernarea PD, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Moțpan i-a vizat pe fostul șef adjunct IGP, Gheorghe Cavacaliuc și pe fostul ministru de Interne, actualul deputat democrat, Alexandru Jizdan. Ultimii au negat acuzațiile. Audierile au avut loc la sediul Procuraturii Anticorupție și au durat aproximativ o oră. Pînă în acest moment jurnaliștii au statut de martori în procesul penal intentat de procurori.

Aceștia urmează să stabilească dacă telefoanele jurnaliștilor au fost sau nu interceptate. Acesta nu este singurul proces penal care vizează presupuse interceptări ilegale ale jurnaliștilor.

Anterior, după o investigație Rise care demonstra că peste 50 de persoane, printre care politicieni, reprezentanții societății civile și jurnaliști, au fost filați ilegal, Procuratura Generală din Republica Moldova a deschis trei dosare penale. Mai mult, ofițeri de urmărire penală și procurori s-au ales cu statut de bănuit.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?