Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Spirite aprinse la CMC - Îmbrînceli între Andrei Năstase și un consilier de la partidul Șor

15 iun. 2021,, 14:28   Politică
3687 0

Îmbrînceli între doi consilieri municipali la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău. Este vorba despre Andrei Năstase, consilier Platforma DA, și Serghei Burgudji, de la PP „Șor”. Incidentul a avut loc în timp ce deputatul Alexandru Slusari vorbea la tribuna CMC, despre extinderea municipiului Chișinău la cea de-a 19-a suburbie, satul Floreni, care în prezent se află în componența raionului Anenii Noi.

Consilierii de la „Șor” au vrut să-l întrerupă pe Slusari, iar Năstase le-a spus că o să vorbească atunci cînd o să termine deputatul de vorbit, lucru care i-a înfuriat pe cei de la „Șor”, iar Serghei Burgudji l-a îmbrîncit pe Năstase.

Locuitorii satului Floreni au declarat că există doar minusuri în aceea că fac parte din Anenii Noi. „Tot ce este legat de învățămînt, medicină și multe probleme sociale clarificăm cotra-plată în Chișinău. Drumul este mult mai mare la Anenii Noi. 70% din copiii noștri învață în Chișinău, copii de vîrste preșcolară merg la grădinițe în Chișinău”, a spus o locuitoare.

Slusari a spus că fracțiunea a înregistrat un proiect de lege pe date de 9 iunie 2021, care prevede modificarea legii privind organizarea administrativ-teritorială și excluderea satului Floreni din componența Anenii Noi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?