Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova se creează un precedent foarte periculos. Opinie

26 feb. 2021,, 10:00   Politică
2979 6

Fostul președinte al Curții Constituționale a Moldovei, Dumitru Pulbere, consideră că președintele țării, Maia Sandu, face jocuri politice și creează o situație periculoasă de nihilism juridic în țară, prin refuzul de a înainta candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru, în sprijinul căreia s-au declarat deja 54 de deputați și insistînd pe alegeri parlamentare anticipate sau referendum de demitere a șefului statului, după ce Curtea Constituțională a recunoscut ilegal decretul președintelui cu privire la înaintarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, relatează Noi.md.

Întrebat la ce ar putea duce acțiunile necoordonate ale Maiei Sandu cu privire la prevederile Constituției RM, expertul în drept, fostul președinte al CC, a spus că pericolul situației create constă în faptul că președintele țării trebuie să unească oamenii din jurul său.

"Politica este o fel de artă. Actualul președinte, Maia Sandu, în perioada campaniei sale electorale, a declarat că va deveni președintele tuturor, acuzîndu-i pe toți ceilalți candidați de divizarea conștientă a societății", a menționat interlocutorul.

Potrivit expertului, Sandu i-a acuzat în repetate rînduri pe foștii președinți ai țării că au încălcat Constituția, iar după preluarea mandatului ea însăși a început să acționeze la fel, uitînd ce le-a promis recent alegătorilor săi.

"Acum Sandu se comportă și mai rău decît predecesorii ei. În această situație, ea trebuie să dea exemplu cetățenilor țării și funcționarilor de rang inferior, cum să respecte Constituția, cum să nu se abată de la litera legii", a adăugat Pulbere.


În opinia fostului președinte al CC, dacă președintele țării procedează în acest fel, în Moldova se creează un precedent foarte periculos, atunci cînd cetățenii, văzînd cum procedează guvernanții, pot considera legea în țară ca fiind neobligatoriu de respectat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?