X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Găgăuzia a fost întreruptă campania pentru alegerile în Adunarea Populară

2 apr. 2021,, 10:15   Politică
3143 0

Campania electorală pentru alegerea deputaților în Adunarea Populară a Găgăuziei a fost suspendată de la 1 aprilie pînă pe 30 mai 2021.

O astfel de decizie a luat Comisia pentru Situații Excepționale a Găgăuziei în legătură cu instituirea stării de urgență în Republica Moldova timp de 60 de zile și ca răspuns la declarația președintelui Adunării Populare cu privire la explicarea procedurii de desfășurare a alegerilor programate pentru 16 mai.

Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale prevede că CEC din Găgăuzia va continua să desfășoare campania electorală după expirarea stării de urgență declarate.

De asemenea, Comisia Electorală Centrală trebuie să stabilească ziua votării pentru alegerile din Adunarea Populară, ținînd cont de timpul campaniei electorale începute și de timpul necesar pentru finalizarea acesteia cu respectarea drepturilor egale pentru toți concurenții electorali.

Membrii comisiei electorale trebuie, de asemenea, să creeze Planul calendaristic și alte acte normative în conformitate cu rezoluția Comisiei pentru Situații Excepționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?