Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

A sesizat sau nu pînă acum Manole Procuratura privind siguranța ei?

22 apr. 2021,, 15:59   Politică
2615 7

„Pînă la această oră, Procuratura Generală nu a recepționat vreo sesizare de la Președinta Curții Constituționale cu privire la acest subiect”. Acesta este răspunsul instituției de urmărire penală, oferit, după ce președinta Înaltei Curți, Domnica Manole, a primit pază de stat, ca urmare a „unor amenințări pe care le simte magistrata în adresa sa”.

„Cît despre adresările de acum un an ale unor judecători ai CC, Procuratura Generală le-a examinat, în limitele competențelor și a inițiat un control, în cadrul căruia însă nu au fost stabilite circumstanțe privind încălcarea inviolabilității vieții personale, altor drepturi și interese legitime ale judecătorilor Curții Constituționale.

Prin urmare, instituția a informat părțile interesate despre lipsa temeiului pentru intervenirea organelor Procuraturii”, se mai menționează în răspuns.

Curtea Constituțională a solicitat șefei statului să-i ofere pază de stat magistratei Domnica Manole, ca urmare a unor amenințări care ar fi parvenit în adresa președintei Înaltei Curți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?