Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

A fost stabilit numărul total de alegători din Republica Moldova

22 iun. 2021,, 08:23   Politică
3493 3

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că, la momentul finalizării procedurii de actualizare a listelor electorale, în Registrul de Stat al Alegătorilor sînt înscriși 3 282 837 cetățeni cu drept de vot.

Din numărul total de alegători:

  • 2 786 446 sînt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II din țară;
  • 237 700 - nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării;
  • 258 691- cetățenii cu drept de vot care au domiciliu înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituţionale ale Republicii Moldova.

Comisia Electorală Centrală anunță că listele electorale au fost tipărite și transmise autorităților administrației publice locale și birourilor electorale ale secțiilor de votare.

În acest context, alegătorii sînt invitați să verifice corectitudinea înscrierii datelor din listele electorale atît la biroul electoral al secției de votare care corespunde domiciliului sau reședinței valabile, cît și pe pagina web oficială a Comisiei, accesînd butonul „Verifică-te în Registrul de Stat al Alegătorilor” sau direct pe liste.cec.md, selectînd regiunea, localitatea și secția de votare la care sînt arondați.

Atragem atenția că modificările în listele electorale pot fi solicitate cel tîrziu în ziua precedentă zilei alegerilor, adică pînă pe 10 iulie, inclusiv.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?