Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Usatîi: "Moldova trebuie să trăiască cu propria minte și să nu asculte nici de ruși, nici de americani"

19 mar. 2023,, 16:15   Politică
4024 1

Moldova are nevoie de o corabie care să nu cotească nici la dreapta, nici la stînga, dar să meargă direct înainte și să nu asculte nici de ruși, nici de americani, ci doar de propriul popor.

Această opinie a fost exprimată de președintele partidului "Partidul Nostru", Renato Usatîi, în cadrul emisiunii "Главное" de la TVC21, relatează Noi.md

El a recunoscut că a revenit în țară și în viața politică a Moldovei, pentru că a înțeles principala sa problemă - că nu va putea trăi în afara țării noastre.
"Am locuit la Moscova în casa mea, nu într-un apartament închiriat. Am avut un trai absolut confortabil, am avut o afacere normală, în continuă dezvoltare. Și în toți anii petrecuți la Moscova, am cîntat "Veniți acasă, măi copii!". Acesta este unul dintre imnurile vieții mele, în afară de imnul țării noastre", a spus Renato Usatîi.

El a menționat că, după o pauză în viața politică, luată în 2021, a petrecut ceva timp în Emiratele Arabe Unite, apoi în România, unde vrea să construiască căi ferate, pentru că are toate cunoștințele, echipa și potențialul necesar în acest sens. Dar apoi a decis să revină în Moldova și în viața sa politică.

"Pentru că nu voi putea trăi nicăieri. Dacă nu puteam trăi acolo unde mă simțeam foarte bine... Nu puteți spune că Usatîi a fost o persoană medie, care aleargă după venituri. Da, sînt multe probleme în țară, la Chișinău, Fălești, Bălți și așa mai departe. Dar voi trăi, totuși, în țara noastră toată viața. Și dacă vreau să trăiesc în țara mea, acasă, atunci îmi pasă cine și cum o conduce", a spus președintele Partidului Nostru.
În opinia sa, Moldova are nevoie de o navă care să nu cotească la stînga sau la dreapta, dar care să meargă cu adevărat pe mijloc și care să nu asculte nici de ruși, nici de americani, ci doar de acei oameni care au ales guvernarea.


Renato Usatîi a spus că, desigur, "Partidul Nostru" va participa la viitoarele alegeri locale și la viitoarele alegeri parlamentare, dar încă nu a decis dacă va candida la funcția de primar și dacă va rămîne președinte al "Partidului Nostru".
"Cu siguranță ar trebui să ne pregătim pentru alegerile locale, dar nu ne pregătim așa cum se pregătesc ceilalți oponenți ai noștri, care vor doar să adune mai mulți candidați și să aibă foarte mulți primari. În 2015, ne-am clasat deja pe primul loc în țară în ceea ce privește numărul de orașe cîștigate la alegerile locale la care am participat. În 2019, am apărat toate aceste orașe. Aceasta înseamnă că am lucrat bine timp de 4 ani, pentru că dacă prima dată poți spune ceva, a doua oară ești deja ales după rezultatele obținute", a spus președintele Partidului Nostru.

Potrivit lui, acum "Partidul Nostru!" este obligat să-și ajute colegii, care au decis aproape toți să continue lupta pentru un alt mandat, iar unii merg deja pentru un al patrulea mandat.

"Trebuie să-i ajutăm și trebuie să luptăm în acele orașe în care există probleme cu aleșii locali. Am ieșit de mai multe ori public și am spus: nu mai declarați că fiecare partid trebuie să aibă candidați peste tot. Primarii noștri au cîștigat în multe cazuri din primul tur, cu 70% din voturi, și veți vedea că în aceste alegeri majoritatea lor vor cîștiga din nou. Trebuie să cîștigăm și la Bălți pentru a continua ceea ce am început să fac acolo în 2015", a spus Renato Usatîi.

El și-a exprimat dorința ca următoarele alegeri, atît locale, cît și parlamentare, să fie alegerile unor programe reale.

Potrivit lui, "Partidul Nostru" va participa neapărat la ele, dar a evitat întrebarea cu privire la participarea sa la alegerile locale.

"Pentru ca eu să particip, trebuie să decid. În primul rând, vrem să organizăm Congresul la vară. Nu pot să fiu concomitent și președinte al partidului, și primar. Pentru că pierzi sau una, sau alta. Știu asta din propria experiență. Adică, dacă vrei să fii președintele partidului, trebuie să deschizi structuri peste tot. Astăzi ești la Cahul, mîine în Comrat, poimîine la Edineț. Acest lucru presupune o implicare permanentă și poți uita de activitatea de primar. Sau invers, dacă ai devenit primar. De exemplu, orașul meu natal, Fălești, este la 30 de kilometri de Bălți, am reușit să ajung acolo și la părinții mei doar la hram, sărbătorit pe 22 mai, ca la Bălți. Și despre ce fel de vizite pe liniei de partid la Cahul, Rezina și ATO Găgăuzia putem vorbi în acest caz. De aceea și au apărut probleme", a spus Renato Usatîi.

"Prin urmare, dacă va exista un candidat mai bun decît mine, pe care colegii îl vor considera o locomotivă mai bună a partidului - nicio problemă", a spus președintele Partidului Nostru.

7
3
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?