Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ecuație cu multe necunoscute. Cîte teste pentru COVID-19 au fost importate în Moldova

28 sep. 2021,, 11:55   Politică
2364 1

De la începutul pandemiei provocată de COVID-19, autoritățile din Republica Moldova nu au o statistică prin care să fie indicat vizibil cîte teste de identificare a virusului au fost importate în țara noastră și cîte au fost folosite.

Anunțul a fost făcut de deputatul PAS, Dan Perciun, care afirmă că breșa va fi corectată, transmite Noi.md cu refeire la realitatea.md.

Astfel, parlamentarul anunță că, la următoarea ședință a Parlamentului va fi modificată legislația, astfel încît să se poată duce o evidență a acestor teste, fapt ce va servi și ca motiv de a ajusta prețul pentru efectuarea acestora.

„La mai mult de 1 an de la începutul pandemiei, statul Republica Moldova nu cunoaște cîte teste pentru depistarea COVID-ului și la ce preț se importă în țară. La următoarea ședință a Parlamentului vom vota pentru introducerea codurilor vamale distincte care ne vor permite să înțelegem situația reală și să estimăm marjele comerciale aplicate de laboratoare. E un prin pas pentru prețuri juste”, anunță Perciun.

Precizăm că, primul caz de coronavirus a fost depistat oficial la începutul lunii martie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?