X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Denis Ulanov, reținut pentru 72 de ore

22 mar. 2021,, 21:46   Politică
2774 0

Și deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, a fost reținut preventiv pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru Noi.md de purtătoarea de cuvînt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Reamintim că Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară cu votul a 70 de deputați.

El este acuzat de Procuratura Generală de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvîrșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Menționăm că odată cu acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a deputatului.

„În anul 2011, Veaceaslav Platon prin companiile sale afiliate a cumpărat 32,8% dintr-o bancă și alte companii. În octombrie, noiembrie între el și Vlad Plahotniuca avut loc o tranzacție inversă, astfel că bunurile lui Platon au fost preluate de Plahotniuc. Toată afacerea a presupus două etape: una oficială și alta neoficială prin care au fost stinse creditele. Pe 30 octombrie 2014 pe numele lui Ulanov a fost eliberată o procură în baza căreia de pe conturile unei companii urmau să fie sustrase mijloacele financiare.


Pe 12 noiembrie compania reprezentată de Ulanov a dispus transferul a 12,5 milioande de dolari sustrase anterior din acțiunile unei bănci din Republica Moldova, prin aceste transferuri fiind încheiată prima parte a afacerii. Pentru realizarea acestui fapt, Ulanov, acționînd în interesele lui Ilan Șor a negociat direct în acest sens condițiile, tranzacțiile cu reprezentatul lui Platon, o altă parte de mijloace necesare fiind puse la dispoziția companiei Zenit Management. Acționînd în interesele organizației criminale el a înlăturat 12,5 milioane de dolari și peste 20 de milioane de euro prejudiciind statul în proporții deosebit de mare. El a făcut escrocherie și a indus în eroare mai multe persoane prin prezentarea ca adevărate a unor fapte minciunoase”, a declarat procurorul general.

Reamintim că astăzi la solicitarea procurorului general, deputatului Partidului Șor Petru Jardan i-a fost retrasă imunitatea parlamentară.

Pentru retragerea imunității au votat 68 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?