Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mark Tkaciuk, cercetat penal: Procuratura oferă detalii

7 apr. 2020,, 12:15   Politică
4330 4

Fostul comunist Mark Tkaciuk are statut de bănuit într-o cauză penală pentru evaziune fiscală. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvînt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Astfel, pe 21 septembrie 2017, Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pe faptul pretinselor acțiuni de evaziune fiscală, comise de către factori de decizie ai Școlii Antropologice.

„În aceeași zi, respectivul dosar a fost expediat pentru investigare, conform competenței, la PCCOCS, care a efectuat acțiuni de urmărire penală care nu impuneau implicarea unor persoane concrete”, se arată într-o reacție oferită pentru Unimedia.

Potrivit Mariei Vieru, recent, Mark Tkaciuk a fost recunoscut în calitate de bănuit și audiat, ultimul negînd acuzațiile. În prezent, procuratura specializată își planifică realizarea activităților procesuale în vederea verificării declarațiilor ex-deputatului în raport cu declarațiile inițiale ale unor martori. În funcție de rezultatele acestor activități se va decide asupra măsurilor ce urmează a fi întreprinse și soluțiilor procesuale corespunzătoare.

Mark Tkaciuk a fost consilierul prezidențial a lui Vladimir Voronin. Acesta s-a retras din politică pe 12 septembrie 2014, după ce în luna mai a aceluiași an și-a depus mandatul de deputat.


Recent, la 1 august 2019, Mark Tkaciuk împreună cu fostul comunist Iurie Munteanu au fondat Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?