X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Todua, despre echipa PAS: "Va trebui să lucreze din greu"

17 iul. 2021,, 12:45   Politică
4023 20

"Echipa PAS și președintele vor trebui să lupte împotriva schemelor criminale. Dar am o îndoială: se vor descurca ei? Ei pot foarte bine să analizeze, să organizeze conferințe și pauze de cafea. Dar aici este o sarcină complet diferită".

Acesta este punctul de vedere al istoricului, politologului, ex-deputatului Zurab Todua, pe care l-a exprimat în cadrul emisiunii "Vineri cu Anatolie Golea", relatează eNews.

"Judecând după lista deputaților cu care a venit PAS, eu nu văd o echipă acolo care ar putea alcătui un guvern competent. Poate că Sandu are o listă de rezervă, dar mă îndoiesc. Și mă tem că aceștia vor fi candidați din partea ONG-urilor. Dar aici este o muncă specifică care este diferită de serviciul public. Acesta este un stil diferit, o responsabilitate diferită, un regim diferit. Serviciul public este o muncă grea timp de 24 de ore, pentru a curăța ceea ce s-au acumulat în ultimii ani, începînd cu Plahotniuc."

Politicianul este convins că în anturajul președintelui există persoane care simt ocazia de a prelua vechile scheme.

"Maia Sandu are o sarcină foarte serioasă de a le da peste mîini. Dacă nu o poate face, în șase luni sau un an vom avea același lucru ca și acum. Toate aceste combinații vor lucra la fel și vor îmbogăți un grup de persoane. Deci, după alegeri, totul este în mîinile ei. Dar, repet, echipa este foarte slabă.


Este nevoie de voință. A sparge schemele de corupție înseamnă a păși pe coada unor oameni foarte serioși care cîștigă în fiecare zi milioane de valută, miliarde pe an. Ar trebui să fii pregătit pentru faptul că vor începe să te amenințe, să te preseze, șantajeze, inclusiv să folosească tot felul de pîrghii de influență din străinătate, pentru că aici sînt implicați foarte mulți oameni. Nu sunt sigur că ea va putea. Oamenii din ONG-uri pot să analizeze, să organizeze conferințe, pauze de cafea. Dar aici este o altă sarcină. Vor trebui să lucreze din greu".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?