X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Mai multe secții de votare în diaspora. Curtea de Apel a admis parțial contestațiile concurenților electorali

17 iun. 2021,, 14:15   Politică
5089 1

După mai mult de o săptămînă de examinări în instanță, Curtea de Apel Chișinău a admis parțial contestațiile depuse de mai mulți concurenți electorali față de decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC). Astfel, CEC urmează să revadă decizia privind constituirea a doar 146 secții de votare pentru scrutinul din 11 iulie, numărul stabilit anterior. Hotărîrea a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel Chișinău Ion Muruianu, Anatol Minciuna și Veronica Negru, în dimineața de 17 iunie.

„Se anulează în parte actul normativ, anexa la p. 1 din hotărîrea CEC din 5 iunie 2021, cu privire la secțiile de votare din străinătate cu privire la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021”, se arată în hotărîrea judecătorilor.

Igor Pohilă, candidat pe lista Blocului electoral „Renato Usatîi” la funcția de deputat, a precizat că, în urma deciziei Curții de Apel, CEC va fi obligat să dispună constituirea unui număr mai mare de 146 de secții de votare, așa cum a prevăzut anterior.

Hotărîrea este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție în termen de o zi.

Decizia CEC privind numărul secțiilor de votare care urmează să fie deschise în afara țării pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a fost contestată în instanță de către blocul electoral „Renato Usatîi”, Platforma DA, PAS, AUR, PUN, PACE și „Democrația Acasă”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?