X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sturza, despre obligativitatea procurării poliței medicale: "Nu este un moft, e o necesitate"

2 apr. 2020,, 13:30   Politică
3674 6

Fostul premier Ion Sturza îndeamnă diaspora moldovenească să-și cumpere polița de asigurare medicală.

Acesta explică faptul că „asigurarea medicală nu este un moft, este o necesitate. Și pe timp de pace, și pe timp de război!”.

Fostul premier aduce drept exemplu SUA: „Da, o să-mi spuneți că în SUA 20% din populație nu este asigurată. Și? În cea mai bogată țară din lume oamenii mor cu zile! Acolo nu crede nimeni în lacrimile tale…”.

“Sistemele sociale moderne sînt construite pe principul de solidaritate: cei sănătoși îi ajută pe cei bolnavi, cei tineri – pe cei bătrîni, cei bogați – pe cei săraci. Situația dramatică de azi demonstrează cu prisosință că lucrurile se pot schimba într-un moment. Din contribuabil poți să devii beneficiar.

Guvernul poate să impună asigurarea obligatorie. De ce nu putem să ieșim cu mașina pe drum fără asigurare și să nu avem o asigurare de sănătate?!”, mai scrie fostul premier Sturza.


Precizăm că după ce autoritățile au decis să oblige diaspora, pe timp de urgență, să cumpere polița de asigurare medicală, PAS, condus de Maia Sandu, a criticat decizia și a atacat-o în instanță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?