Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sturza, despre Durleșteanu: „O femeie extrem de ambițioasă”

12 feb. 2021,, 13:02   Politică
5999 7

Mariana Durleșteanu, candidata la funcția de premier propusă de Igor Dodon, ar fi o persoană foarte ambițioasă și, practic, s-ar fi autopropus să vină în fruntea Guvernului R. Moldova. Așa consideră fostul premier Ion Sturza, care o cunoaște pe Durleșteanu.

„Eu o cunosc ca pe o femeie extrem de ambițioasă și, în ultimul timp, din punct de vedere profesional, stă cam pe tușă...

Mai mult ca atît, eu cred că ea s-a autopropus într-o formă sau alta prin luările sale de atitudine extrem de ostile față de Maia Sandu personal, față de partidele de centru-dreapta din Moldova.

Pentru mine nu este nicio surpriză cunoscînd-o personal și văzîndu-i traseul din trecut și mesajele pe care le-a lansat dumneaei prin intermediul rețelelor de socializare în spațiul public”, a menționat Sturza, într-un interviu pentru Europa Liberă.

De asemenea, Sturza nu crede că Mariana Durleșteanu va fi un premier apolitic.


„Asta este o aberație. Nu pot să fie prim-ministrul și miniștrii persoane apolitice, acestea sînt funcții politice sau funcții tehnocrate ș.a.m.d.”, a adăugat Sturza.

Amintim că, PSRM a înaintat candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier, lucru ignorat de șeful statului. După puțin timp de la acest anunț, Maia Sandu a ieșit într-o conferință de presă și a anunțat că o înaintează repetat pe Natalia Gavrilița în funcția de prim-ministru. Ulterior, socialiștii au anunțat că vor contesta acest decret la Curtea Constituțională, iar pînă la o hotărîre finală a Curții Constituționale, Parlamentul nu poate să examineze repetat programul de activitate și componența Guvernului care va fi propus de Gavrilița.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?