X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Sturza către Chicu: Nu aruncați cu pietre în cei „ce ară”

13 ian. 2021,, 15:27   Politică
6536 6

Fostul premierul Ion Sturza a venit cu o replică către ex-prim-ministrul Ion Chicu, după ce ultimul l-a numit pe Alexandru Slusari "tractorist".

Într-o intervenție pe rețelele de socializare, Sturza a menționat că nu e nicio rușine să fii tractorist și i-a sugerat lui Chicu să nu arunce pietre în cei ce ară.

"Tractoristul Ion

Prima mea profesie este tractorist-mașinist, clasa a treia. Am învățat-o în școala din satul natal, Pîrjolteni. Fapt cu care mă mîndresc!

Limba predării era „moldoveneasca” - „tormoz”, „sțeplenie”, „fară”. Cu un „vașu m...ti” schimbam roata din mers. Satisfacția supremă a venit cînd am putut să cultiv un rînd de păpușoi fără să-i retez de la rădăcină. Clas! Aceste deprinderi timpurii m-au ajutat să țin bine „volanul” de la tanc pînă la vehiculul vieții mele.


Nu știu cum la voi în sat, dar la Pîrjolteni să fii tractorist era o onoare, un fel de bonitate. Mirosul de „solidol” și „solearkă” mi-a rămas impregnat pe toată viața. Vă asigur, nu pute!

Astăzi, tractorul nu mai e tractor, ci o corabie „cosmică” cu autopilot și GPS. Nu sînt convins că aș putea astăzi să obțin un permis de tractorist. E nevoie de multă carte și dibăcie.

Așa că nu aruncați cu pietre în cei „ce ară”! Nu sînt ei chiaburii modernității. Muncesc și ei pentru o pîine pe care o împart cu noi.

Asta, așa, de la microfinanțist la macrofinanțist"

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?