Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Sturza: Dacă rămînem cu același Guvern, Parlament, vom primi zero fonduri externe

29 dec. 2020,, 10:42   Politică
5218 2

R. Moldova riscă să nu primească fonduri externe cu actualul Guvern și Parlament. Declarația aparține fostului premier Ion Sturza.

„La anul viitor, vom primi fonduri externe zero cu acest Guvern și Parlament. Depinde și ce Guvern va fi peste șase luni.

Se dorește organizarea alegerilor anticipate din toate părțile, dar sfatul meu este ca toate fracțiunile politice, care contează în Parlament, în afară de Șor, să aibă un grafic de acțiuni. Alegătorii vor alege care va fi configurația politică. Poate fi total diferită de care noi ne-o imaginăm. Lucru care trebuia să se întîmple încă anul trecut, în vară. Guvernul Maiei Sandu de atunci trebuia să pregătească țara de alegeri”, a declarat Ion Sturza, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” , transmite agora.md.

Premierul Ion Chicu a anunțat că va rămîne să asigure interimatul la Guvern doar pînă la 31 decembrie. La funcție vor renunța și unii miniștri.

Chicu a anunțat că își dă demisia la data de 23 decembrie după o întrevedere cu fostul președinte Igor Dodon și cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?