X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Convenția de la Istanbul, mărul discordiei în Parlament: BCS a părăsit ședința

1 oct. 2021,, 17:11   Politică
3708 28

Deputații BCS au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului, nemulțumiți de includerea pe ordinea de zi a Proiectului cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței femeilor și a violenței domestice.

Deputatul BCS, Grigore Novac, a spus că acest acord este o rușine. În replică, președintele Parlamentului a spus că „este o rușine ca femeile să fie bătute în secolul 21” și i-a cerut să nu speculeze pe acest subiect, notează unimedia.info.

„Noi ne-am consultat cu colegii și am ajuns la concluzia să vă cerem să nu puneți la vot și să nu susțineți includerea în ordinea de zi a acestei Convenții rușinoase, aceasta convenție nu o putem numi în interesul poporului RM și vă îndemn să meditați foarte mult cînd o susțineți, să nu fim blestemați de cetățeni că am căzut așa jos”, a spus Novac.

„Stimate coleg, rușine e ca doamnele să fie bătute și agresate în sec 21 și să ne facem marii bărbați ai neamului, și hai să nu speculăm”, a replicat Igor Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?