X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Convenția de la Istanbul nu se referă deloc la protejarea femeilor, ea are alte obiective

14 oct. 2021,, 17:03   Politică
4247 3

Astăzi, Parlamentul a ratificat în a doua lectură proiectul Convenției de la Istanbul, atitudinea față de care este ambiguă nu numai în Moldova, ci și în alte țări care au refuzat să o accepte.

Documentul este atît de serios încît reacția a venit aproape imediat. Unul dintre primii care a comentat această decizie a Parlamentului este fostul președinte al țării, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon.

"Răutatea, josnicia și cinismul grupării care a preluat puterea în Moldova nu are limite. Astăzi, de ziua sfintei sărbători Acoperămîntul Maicii Domnului, majoritatea parlamentară a partidului PAS a ratificat așa-numita "convenție de la Istanbul", legalizînd perversiunile sexuale și subminînd fundamentele morale de secole ale poporului nostru.

Pentru prevenirea și suprimarea violenței domestice nu era nevoie de alte documente. Femeile și alți membri ai familiei sînt protejați de Legea Nr. 45 din 2007 "cu privire la prevenirea și combaterea violenței domestice". Convenția de la Istanbul, adoptată de Consiliul Europei, urmărește obiective total diferite.

Convenția de la Istanbul afirmă homosexualitatea drept o normă, încalcă în mod deschis tradiția națională și normele culturale ale popoarelor. Acest document stabilește conceptul de "identitate de gen" ca o alegere arbitrară a "genului sexual" la dorința omului și obligă școlile să includă în curriculum materiale despre "rolurile de gen non-stereotipice". Convenția de la Istanbul încurajează denunțarea, inclusiv denunțările false, chiar dacă presupusul act de violență nu a fost încă comis.


În prezent, două state membre ale Consiliului Europei, Federația Rusă și Azerbaidjan, au refuzat să semneze acest document scandalos. Alte state europene: Marea Britanie, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Ucraina, Bulgaria, Lituania, Letonia, Armenia - nu au ratificat Convenția de la Istanbul. Republica Turcia, prin gura liderului său, președintele Recep Erdogan, și-a anunțat retragerea din această convenție.

Biserica ortodoxă moldovenească, cea mai mare organizație religioasă din Moldova, și-a exprimat și ea îngrijorarea cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul. Biserica moldovenească a cerut Parlamentului Republicii Moldova să nu ratifice Convenția de la Istanbul. Acest apel al Bisericii a fost ignorat de majoritatea parlamentară.

Această majoritate parlamentară a demonstrat încă o dată că nu reflectă starea de spirit a societății. Nici președintele Maia Sandu, nici Partidul PAS, înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare, nu au spus nici un cuvînt că vor ratifica Convenția de la Istanbul. Acești oameni au dat din nou cu piciorul în poporul lor, în istoria lor, în mormintele bunicilor și străbunicilor lor. Acest președinte și acest Parlament, care și-au înșelat în mod cinic alegătorii, au corectat în mod repetat Constituția, legile lui Dumnezeu și ale oamenilor, trebuie să plece.

Poporul moldovenesc a rămas credincios lui Dumnezeu, tradiției spirituale naționale și valorilor familiale. Statutul Femeii în familie și în societate, respectul pentru ea va fi întotdeauna la cel mai înalt nivel, ca și pe parcursul secolelor anterioare. Pe perverși îi vom numi întotdeauna perverși și nu alcumva. Și nici un fel de convenții, declarații și alte hîrtiuțe nu vor anula cultura și tradiția noastră de secole", a declarar Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?