Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

S-a aflat în ce condiții PDM ar putea vota pentru Guvernul Grosu

22 mar. 2021,, 17:03   Politică
2715 0

Curtea Constituțională a declarat astăzi constituțional decretul președintei Maiei Sandu privind propunerea deputatului PAS, Igor Grosu, la funcția de prim-ministru.

În acest context, Deputatul PDM, Alexandru Jizdan, spune că fracțiunea PDM a luat act de această decizie și în continuare îndeamnă toate fracțiunile parlamentare să respecte cîmpul legal și în special deciziile Curții Constituționale, transmite realitatea.md.

„În continuare urmează să mergem spre consultările pentru investirea unui guvern cu depline împuterniciri. Problema numărul unu este gestionarea acestei pandemii, deblocarea finanțării externe pentru Republica Moldova, ajutorul pentru businessul și oamenii din țara noastră. În alegerile anticipate, țara noastră trebuie să meargă pregătită, adică, vaccinată”, a declarat deputatul PDM, Alexandru Jizdan.

Amintim că, la 16 martie curent, președinta țării, Maia Sandu, l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru, după ce în aceeași zi, candidata majorității parlamentare PSRM-Șor, Mariana Durleșteanu a anunțat că își retrage candidatura propusă la funcția de prim-ministră, chiar în procesul de negocieri, desfășurate la Președinție de către Maia Sandu cu partidele parlamentare.

A doua zi, Partidul Socialiștilor a contestat la Curtea Constituțională decretul prezidențial de desemnare a lui Igor Grosu, iar la 18 martie, PSRM, în plenul Parlamentului a anunțat crearea unei majorități parlamentare, care îl desemnează la funcția de premier pe actualul ambasador în Federația Rusă, socialistul Vladimir Golovatiuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?